ΕΙΔΗ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ

Είδη Σερβιρίσματος

Ανακαλύψτε τη συλλογή μας από οικολογικά είδη σερβιρίσματος, σχεδιασμένα για να συνδυάζουν πρακτικότητα, αισθητική και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Από σουπλά, σουβέρ και ψωμιέρες μέχρι δισκάκια και χαρτοπετσετοθήκες, όλα μας τα προϊόντα κατασκευάζονται από φυσικά, ανακυκλώσιμα ή βιοδιασπώμενα υλικά, όπως μπαμπού, καρύδα, ρατάν, ξύλο πεύκου κ.ά.

Ιδανικά για επιχειρήσεις εστίασης, ξενοδοχεία, εκδηλώσεις και catering, τα είδη μας προσφέρουν μια βιώσιμη εναλλακτική στις πλαστικές επιλογές, χωρίς να θυσιάζουν την ανθεκτικότητα και την κομψότητα.

ΣΟΥΠΛΑ ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΟΥ

Σουπλά από Μπαμπού

Σουπλά από Μπαμπού (ανοιχτό)
(διαστάσεις 30cm x 40cm x 2mm)

Σουπλά από Μπαμπού (σκούρο)
(διαστάσεις 30cm x 40cm x 2mm)

  • Είναι φτιαγμένα από 100% φυσικό μπαμπού και είναι πλεγμένα με όμορφες κλωστές.
  • Είναι εύκολα στο πλύσιμο. Όταν υπάρχουν λεκέδες στα σουπλά, ξεβγάλετε με νερό ή καθαρίστε με μαλακή βούρτσα. Τα σουπλά στεγνώνουν πολύ γρήγορα και έτσι μπορείτε να τα τυλίξετε σε ρολό ή να τα τοποθετήσετε ανάμεσα σε επίπεδες επιφάνειες, ενώ εσείς καθαρίζετε το τραπέζι.
  • Το ορθογώνιο σουπλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ακουμπήσουμε μπολ και πιάτα, σετ τσαγιού κλπ. Είναι κατάλληλα για χρήση στην τραπεζαρία, την κουζίνα, σε εστιατόρια, σε πάρτυ ή άλλες εκδηλώσεις.
Χρήση
  • Προστατεύουν το τραπέζι από ζεστά πιάτα, νερό και λεκέδες.
  • Προσθέτουν μια φυσική, οικολογική αισθητική στο τραπέζι.
  • Χρησιμοποιούνται τόσο σε σπίτια όσο και σε εστιατόρια και ξενοδοχεία.
  • Είναι επαναχρησιμοποιούμενα και φιλικά προς το περιβάλλον.
Κατασκευή

Τα σουπλά από μπαμπού κατασκευάζονται από φυσικές λωρίδες μπαμπού που κόβονται, επεξεργάζονται και συνδέονται μεταξύ τους. Η διαδικασία κατασκευής περιλαμβάνει:

  • Συλλογή και κοπή: Το μπαμπού κόβεται σε λεπτές λωρίδες ή μικρά κυλινδρικά κομμάτια.
  • Στέγνωμα και επεξεργασία: Οι λωρίδες στεγνώνουν φυσικά ή σε ειδικούς φούρνους για να απομακρυνθεί η υγρασία και να αυξηθεί η αντοχή τους.
  • Σύνδεση των λωρίδων: Οι λωρίδες συνδέονται είτε με νήμα, είτε με κόλλα φιλική προς το περιβάλλον, είτε με μικρούς μεταλλικούς ή ξύλινους συνδέσμους.
  • Φινίρισμα: Προστίθεται ένα προστατευτικό στρώμα λαδιού ή βερνικιού για αντοχή στην υγρασία και για αισθητική βελτίωση.
Οδηγίες Φροντίδας και Πλυσίματος

Αν τα χρησιμοποιείς σε ξενοδοχεία ή εστιατόρια, η σωστή φροντίδα τους θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους και θα διατηρήσει την αισθητική τους.

  • Με ένα νωπό πανί: Καθαρίζονται με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι με λίγο ήπιο σαπούνι.
  • Χωρίς μούλιασμα: Δεν πρέπει να βυθίζονται σε νερό, καθώς μπορεί να αλλοιωθεί το υλικό.
  • Στέγνωμα καλά: Μετά τον καθαρισμό, στεγνώνονται σε ανοιχτό χώρο ή σε καλά αεριζόμενο σημείο.
  • Περιοδική περιποίηση: Μπορούν να περαστούν με φυσικό λάδι (όπως λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο) για να διατηρηθεί η ελαστικότητά τους και να μην ξεραθούν.

ΔΙΣΚΑΚΙ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΚΑΡΥΔΑ

Δισκάκι Σερβιρίσματος από Καρύδα

Δισκάκι Σερβιρίσματος ορθογώνιο από Καρύδα
(διαστάσεις 15cm x 10cm)

Δισκάκι Σερβιρίσματος σε σχήμα νούφαρο από Καρύδα
(διάμετρος 15cm)

Τα δισκάκια από καρύδα είναι οικολογικά σκεύη, κατασκευασμένα από φυσικά υπολείμματα του καρπού της καρύδας, όπως το εξωτερικό της κέλυφος ή οι ίνες της. Είτε σε ορθογώνιο σχήμα είτε σε σχήμα νουφάρου, είναι εξαιρετικά χρήσιμα για επιχειρήσεις του κλάδου HORECA (Hotels, Restaurants, Catering), καθώς προσφέρουν μια κομψή, οικολογική και πρακτική λύση για διάφορες εφαρμογές.

Κατασκευή
  • Υλικά & Διαδικασία:

  • Συλλογή & Προετοιμασία: Το κέλυφος της καρύδας συλλέγεται, καθαρίζεται και αφαιρούνται οι ίνες και ακαθαρσίες
  • Άλεση & Ανάμειξη: Το υλικό αλέθεται σε μικρά σωματίδια και αναμειγνύεται με φυσικές ρητίνες ή άμυλο ως συνδετικά.
  • Διαμόρφωση & Θερμική Πίεση: Το μείγμα τοποθετείται σε καλούπι, είτε ορθογώνιο είτε με καμπύλες και κυματιστές άκρες, και συμπιέζεται υπό υψηλή θερμοκρασία για να σταθεροποιηθεί και να αποκτήσει αντοχή.
  • Φινίρισμα: Ο δίσκος στεγνώνει, λειαίνεται για καλύτερη υφή, και μπορεί να υποστεί αδιάβροχη επεξεργασία με φυσικά έλαια ή κερί. Επιπλέον, σε κάποια μοντέλα προστίθενται χειροποίητες λεπτομέρειες ή χαράξεις.
Οδηγίες Φροντίδας και Πλυσίματος

Είναι σημαντικό να φροντίσετε το δίσκους σερβιρίσματος απο κέλυφος καρύδας, καθώς είναι ένα προϊόν 100% φυσικό. Ακολουθήστε τις παρακάτω βασικές οδηγίες για να εξασφαλίσετε μακροζωία στους δίσκους σας.

ΠΛΥΣΙΜΟ

Πλύνετε το στο χέρι με χλιαρό νερό και σαπούνι. Μην το μουλιάσετε στο νερό για πολύ ώρα και μην το πλύνετε στο πλυντήριο των πιάτων.

ΦΑΓΗΤΟ

Οι δίσκοι σερβιρίσματος είναι κατάλληλοι για να σερβίρετε φαγητό σε θερμοκρασία δωματίου ή σε θερμοκρασία ψυγείου. Για πιο ζεστό φαγητό, είναι φρόνιμο να προετοιμάσετε το σκεύος για την αλλαγή της θερμοκρασίας. Αρχικά ξεβγάλατε τους δίσκους με χλιαρό νερό και κατόπιν αφήστε το στην άκρη μέχρι να στεγνώσει. Η διαδικασία αυτή θα διασφαλίσει την ανθεκτικότητα του σκεύους.

ΧΡΗΣΗ

Μην εκθέσετε το μπολ σε υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες και μην το βάζετε στο ψυγείο , στο φούρνο, στο φούρνο μικροκυμάτων ή στο πλυντήριο πιάτων.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Γυαλίστε τους δίσκους σας με αγνό λαδί καρύδας, (ή με άλλο λάδι της αρέσκειας σας ) , κάθε δέκα (10) περίπου χρήσεις , έτσι ώστε να επαναφέρετε την λεία και γυαλιστερή επιφάνεια του και ταυτόχρονα να σφραγίσετε τους πόρους του.

Τα ζεστά φαγητά ενδέχεται να προκαλέσουν ρωγμές (σε σπάνιες περιπτώσεις)

ΚΑΛΑΘΙ ΨΩΜΙΕΡΑ ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΟΥ

Καλάθι Ψωμιέρα από Μπαμπού

ΣΟΥΒΕΡ ΑΠΟ ΦΥΣΙΚΟ ΡΑΤΑΝ

Σουβέρ από Φυσικό Ρατάν

Καλάθι Ψωμιέρα από Μπαμπού
(διάμετρος: 23cm, ύψος 6-7cm)

Σουβέρ από Φυσικό Ρατάν
(διάμετρος 10cm)

Υλικά:

  • Λεπτές λωρίδες από μπαμπού (ευλύγιστες και ανθεκτικές)
  • Κόλλα φυτικής προέλευσης (αν χρειάζεται για ενίσχυση)
  • Καλούπι ή πλαίσιο για το σχήμα
  • Μαχαίρι ή ψαλίδι για κοπή

Διαδικασία κατασκευής:

  • Προετοιμασία μπαμπού: Κόβεται σε λεπτές λωρίδες, που μουλιάζονται για ευκαμψία.
  • Πλέξη: Ξεκινά από τη βάση με σταυρωτή πλέξη και ανεβαίνει σταδιακά προς τα πάνω.
  • Ενίσχυση: Στερεώνεται η άκρη με περιμετρικό δέσιμο ή κόλλα φυτικής προέλευσης.
  • Φινίρισμα: Λειαίνονται οι άκρες και εφαρμόζεται φυσικό βερνίκι για αντοχή.

Τα σουβέρ από ρατάν είναι δημοφιλή για τη χρήση τους στον τομέα των επιχειρήσεων HORECA (Ξενοδοχεία, Εστιατόρια, Καφετέριες κ.λπ.), αλλά και στα σπίτια, λόγω της ανθεκτικότητάς τους, της φυσικής τους εμφάνισης και των πρακτικών τους πλεονεκτημάτων.

Η κατασκευή ενός σουβέρ από ρατάν απαιτεί τα εξής βήματα:

  • Επιλογή και Προετοιμασία του Ρατάν: Το ρατάν είναι ένας τύπος φυτού που έχει ισχυρούς και ευέλικτους βλαστούς. Οι βλαστοί του ρατάν κόβονται και αποξηραίνονται προσεκτικά πριν τη χρήση.
  • Κοπή και Φόρμα: Ο ρατάν κόβεται σε κομμάτια κατάλληλα για το μέγεθος του σουβέρ που θέλουμε να φτιάξουμε. Οι βλαστοί περνάνε από διαδικασία παραμόρφωσης για να αποκτήσουν τη σωστή ευελιξία και αντοχή.
  • Πλέξιμο και Σχηματισμός: Τα κομμάτια του ρατάν πλέκονται με παραδοσιακές τεχνικές, συνήθως σε σχήματα όπως κύκλοι, τετράγωνα ή οβάλ. Το πλέξιμο απαιτεί δεξιοτεχνία για να εξασφαλιστεί η σταθερότητα και η καλή εμφάνιση του τελικού προϊόντος.
  • Επιφανειακή Επεξεργασία: Το σουβέρ μπορεί να περάσει από μια διαδικασία λείανσης ή βαφής για να αποκτήσει μια όμορφη εμφάνιση και μεγαλύτερη αντοχή. Μερικές φορές προστίθεται ένα προστατευτικό βερνίκι ή λάδι για να ενισχυθεί η ανθεκτικότητα στην υγρασία.
Χρήση σε επιχειρήσεις HORECA

Το καλάθι από μπαμπού είναι δημοφιλές σε:

  • Ξενοδοχεία & εστιατόρια: Χρήσιμο για σερβίρισμα ψωμιού, αρτοσκευασμάτων, φρούτων.
  • Catering & Buffet: Ιδανικό για παρουσίαση τροφίμων με οικολογικό χαρακτήρα.
  • Καφετέριες & μπαρ: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για σακουλάκια ζάχαρης, κουλουράκια ή ξηρούς καρπούς.
  • Spa & ξενοδοχειακές μονάδες: Για παρουσίαση πετσετών ή προϊόντων περιποίησης.
Χρήση

Τα σουβέρ από ρατάν χρησιμοποιούνται κυρίως για:

  • Επιχειρήσεις HORECA: Προστατεύουν τις επιφάνειες των τραπεζιών από την υγρασία και τις θερμοκρασίες των ποτηριών ή ποτών. Χρησιμοποιούνται σε καφετέριες, εστιατόρια και ξενοδοχεία για να δώσουν μια φυσική και κομψή αίσθηση στο χώρο.
  • Για το Σπίτι: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι για να προστατεύσουν τραπέζια ή έπιπλα από λεκέδες, χυμένα υγρά ή γρατσουνιές. Είναι επίσης μια όμορφη διακοσμητική πινελιά για καθημερινή χρήση.
Πλεονεκτήματα
  • Οικολογικό: Κατασκευασμένο από φυσικό, βιοδιασπώμενο υλικό.
  • Ανθεκτικό: Μακροχρόνια χρήση χωρίς αλλοίωση.
  • Εύκολο στον καθαρισμό: Δεν απορροφά οσμές ή λεκέδες.
  • Αισθητικά όμορφο: Δίνει φυσική και minimal αισθητική.
  • Επαναχρησιμοποιούμενο: Συμβάλλει στη μείωση απορριμμάτων.
Πλεονεκτήματα
  • Ανθεκτικότητα: Το ρατάν είναι πολύ ανθεκτικό και μακροχρόνιο υλικό, ιδανικό για συχνή χρήση σε χώρους με υψηλή επισκεψιμότητα, όπως εστιατόρια και καφετέριες.
  • Φυσική και Κομψή Εμφάνιση: Το ρατάν έχει μια φυσική και ζεστή εμφάνιση που ταιριάζει σε πολλούς τύπους διακόσμησης, από παραδοσιακές έως μοντέρνες.
  • Εύκολο στη Συντήρηση: Δεν απαιτεί συχνό καθαρισμό ή ειδική συντήρηση, εκτός από τα απλά πλυσίματα.
  • Ανακυκλώσιμο και Φιλικό προς το Περιβάλλον: Το ρατάν είναι φυσικό υλικό και, εφόσον επεξεργαστεί σωστά, μπορεί να είναι και φιλικό προς το περιβάλλον.
Οδηγίες Φροντίδας και Πλυσίματος
  • Καθάρισμα μετά από κάθε χρήση: Απομακρύνετε τυχόν ψίχουλα ή υγρά.
  • Πλύσιμο στο χέρι: Χρησιμοποιήστε ένα πανί ή σφουγγάρι με χλιαρό νερό και ήπιο σαπούνι.
  • Αποφυγή μούλιασματος: Μην το αφήνετε βυθισμένο σε νερό, καθώς μπορεί να παραμορφωθεί.
  • Στέγνωμα: Σκουπίστε με ένα στεγνό πανί και αφήστε το να στεγνώσει φυσικά.
  • Αποφυγή πλυντηρίου πιάτων: Η υψηλή θερμοκρασία και η έντονη ροή νερού μπορεί να το φθείρουν.
  • Συντήρηση: Αν παρατηρήσετε ξηρότητα, μπορείτε να το αλείψετε με λίγο φυσικό λάδι για να διατηρήσει την αντοχή του.
Οδηγίες Φροντίδας και Πλυσίματος

Με την κατάλληλη φροντίδα, τα σουβέρ από ρατάν μπορούν να προσφέρουν μακροχρόνια χρήση και να προσδώσουν μια φυσική, οικολογική αίσθηση στον χώρο σας.

  • Καθαρισμός με Ξηρή Μέθοδο: Για τα περισσότερα σουβέρ από ρατάν, η καλύτερη μέθοδος καθαρισμού είναι με ένα στεγνό πανί ή βούρτσα για να αφαιρεθούν οι σκόνες ή τα υπολείμματα.
  • Πλύσιμο με Νερό: Εάν χρειάζεται, το σουβέρ μπορεί να πλυθεί με νερό και ήπιο σαπούνι. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό σφουγγάρι και αποφύγετε τη χρήση σκληρών καθαριστικών ή υπερβολικής ποσότητας νερού, γιατί το ρατάν μπορεί να απορροφήσει υγρασία και να παραμορφωθεί.
  • Στέγνωμα: Αφού το καθαρίσετε, αφήστε το να στεγνώσει φυσικά, αποφεύγοντας την έκθεση στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει αποχρωματισμό ή ξεραίωμα του υλικού.

ΘΗΚΗ ΓΙΑ ΧΑΡΤΟΠΕΤΣΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ ΑΠΟ ΞΥΛΟ ΠΕΥΚΟΥ

Θήκη για Χαρτοπετσέτες και Αλατοπίπερο από Ξύλο Πεύκου

Θήκη για Χαρτοπετσέτες και Αλατοπίπερο από Ξύλο Πεύκου
(διαστάσεις: 21.5cm x 15cm x 11,5cm)

Αυτό το κουτί οργάνωσης έχει πολλαπλές χρήσεις. Στη μεγάλη θήκη χωράνε οι χαρτοπετσέτες , ενώ στις μικρές χωράνε τα καρυκεύματα όπως και το λάδι-ξύδι. Είναι ένα τέλειο κουτί, που συμβάλλει και στην οργάνωση μικρό-αντικειμένων για οικιακή χρήση.

  • Το κουτί αυτό κατασκευάζεται από πεύκο εξαιρετικής ποιότητας. Έχει φυσική όψη, χωρίς επίστρωση στην επιφάνεια.
  • Καθαρίζεται με καθαρό υγρό πανί και καλό στέγνωμα.
Πλεονεκτήματα για χρήση από επιχειρήσεις HORECA
  • Αναγνώριση ποιότητας: Το ξύλινο κουτί προσδίδει μια φυσική και παραδοσιακή αίσθηση, που μπορεί να ενισχύσει την εικόνα της επιχείρησης σας ως οικολογική ή υψηλής ποιότητας.
  • Αντοχή και διάρκεια: Το ξύλο πεύκου είναι ισχυρό και ανθεκτικό, καθιστώντας το ιδανικό για καθημερινή χρήση σε καταστήματα εστίασης, χωρίς να αλλοιώνεται εύκολα.
  • Οργάνωση τραπεζιού: Όλα τα απαραίτητα είδη βρίσκονται συγκεντρωμένα σε ένα σημείο, μειώνοντας την ακαταστασία και διευκολύνοντας το προσωπικό.
  • Ευκολία για τον πελάτη: Ο πελάτης έχει άμεση πρόσβαση σε χαρτοπετσέτες, καρυκεύματα και λάδι-ξύδι, χωρίς να χρειάζεται να ζητάει από το προσωπικό.
  • Αισθητική και οικολογική επιλογή: Το ξύλο προσδίδει φυσική και κομψή αίσθηση στο τραπέζι, ενώ αποτελεί πιο βιώσιμη επιλογή από τα πλαστικά αντίστοιχα προϊόντα.
Πλεονεκτήματα για οικιακή χρήση
  • Φυσική αισθητική: Το ξύλο έχει μια ζεστή και φυσική αίσθηση που ταιριάζει σε κάθε κουζίνα, δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον.
  • Οργάνωση: Το κουτί με τρεις θήκες προσφέρει μια εξαιρετική λύση για την οργανωμένη αποθήκευση αλατοπίπερου, λαδιού και χαρτοπετσετών, μειώνοντας την ακαταστασία στην κουζίνα.
  • Πολλαπλή χρήση: Το κουτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για τα αλατοπίπερα και λάδι, αλλά και για άλλες μικρές συσκευασίες ή είδη κουζίνας, καθιστώντας το ευέλικτο.
Οδηγίες Φροντίδας και Πλυσίματος

Αυτές οι οδηγίες εξασφαλίζουν ότι το ξύλινο κουτί θα παραμείνει σε άριστη κατάσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα, εξυπηρετώντας τόσο τις επαγγελματικές όσο και τις οικιακές ανάγκες σας.

  • Αποφυγή υγρασίας: Μην βυθίζετε το κουτί στο νερό. Αντίθετα, σκουπίστε το με ένα υγρό πανί και αφήστε το να στεγνώσει αμέσως.
  • Συχνή συντήρηση: Αν το ξύλο αρχίσει να δείχνει σημάδια φθοράς, μπορείτε να το επεξεργαστείτε με ξυλουργικό λάδι για να το προστατεύσετε και να το διατηρήσετε σε καλή κατάσταση.
  • Αποθήκευση: Αν δεν το χρησιμοποιείτε για κάποιο διάστημα, αποθηκεύστε το σε ξηρό μέρος μακριά από υπερβολική υγρασία ή άμεση ηλιακή ακτινοβολία.
Επικοινωνία

Ανυπομονούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Αποδείξτε ότι είστε άνθρωπος επιλέγοντας Κύπελο.