ΣΚΟΝΗ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ / ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ

ΣΚΟΝΗ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ / ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ

✓ Προέρχεται από την οικογένεια των Ζιγγιβεριδών. Είναι εγγενές στη νότια Ασία και την Ινδία. Το προϊόν μας παρασκευάζεται από τα ριζώματα του φυτού, τα οποία αποτελούνται από τραχιά καφετιά φλούδα και σκούρα πορτοκαλί σάρκα. Είναι γνωστή για το άρωμά της και την ελαφρώς πικρή γεύση της. Χρησιμοποιείται ευρέως ως καρύκευμα στις κουζίνες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής.

✓ Η παραδοσιακή ανατολική ιατρική ανέκαθεν χρησιμοποιούσε τη σκόνη κουρκουμά για τις θεραπευτικές του ιδιότητες, για διάφορες παθήσεις: από υψηλή χοληστερίνη μέχρι έκζεμα. Είναι απαραίτητα στην τροφαποθήκη κάθε κουζίνας.

✓ Το υπέροχο φυσικό χρώμα και η γεύση του διατηρούνται όταν ο κουρκουμάς (curcuma longa) αποξηραίνεται. Προσθέτουμε τη σκόνη σε smoothies, στη βρώμη και σε νόστιμες ωμές ή μαγειρεμένες συνταγές. Απολαύστε τη σκόνη κάθε μέρα, ως μέρος μιας ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Διατροφική αξία ανά 100 γρ. προιόντος

Ενέργεια / 312,7 kcal/1320 kj

Λιπαρά / 1 γρ.

εκ των οποίων κορεσμένα / 0 γρ.

Υδατάνθρακες / 60,9 γρ.

εκ των οποίων φυσικά σάκχαρα / 3,9 γρ.

Πρωτεϊνες / 7,5 γρ.

Φυτικές ίνες / 15 γρ.

Αλάτι / < 1 γρ.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Χώρα προέλευσης: καλλιέργειας Ινδίας

Οργανικός κουρκουμάς αποξηραμένος στον αέρα

Χώρα παρασκευής: Ευρώπη

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ

  • Αποθηκεύεται σε ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Εφόσον ανοιχτεί η συσκευασία, πρέπει να ξανακλειστεί καλά για να μην πάρει υγρασία το προϊόν. Έτσι, παρατείνεται η διάρκεια ζωής του προϊόντος.
  • Διατηρείται για 2 χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής του.

CURCUMIN LEMON CURD

Υλικά για την Κρούστα (βάση της τάρτας):

  • 100 γρ. αλέυρι βρώμης
  • 70 γρ. χουρμάδες
  • 60 γρ. βούτυρο φουντουκιού
  • (χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά και πιέζουμε τη ζύμη μέσα στην ταρτιέρα)

Υλικά για την Γέμιση:

  • 1 κουτί γάλα καρύδας
  • ¼ φλιτζανιού χυμός λεμονιού (μπορούμε να προσθέσουμε φυσική γεύση λεμονιού για έξτρα γεύση 😉 )
  • 2 ή 3 κουταλιές σούπας ξυλιτόλη
  • 1 κουταλιά του γλυκού άγαρ (agar)
  • ¼ κουταλιά του γλυκού κουρκομίνη για ωραίο κίτρινο χρώμα

Εκτέλεση:

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς και μετά το αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 με 2 λεπτά. Αδειάζουμε τη γέμιση στην ταρτιέρα (πάνω από την κρούστα) και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
  • Αργότερα την μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει για μερικές ώρες.
  • Σερβίρουμε με φράουλες και λεμόνι.