ΜΠΛΕ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ (Phycocyanin)

ΜΠΛΕ ΣΠΙΡΟΥΛΙΝΑ (Phycocyanin)

✓ Η μπλε σπιρουλίνα (PHYSOSYANIN) προέρχεται από το πράσινο-μπλε φύκι και την πασίγνωστη υπερτροφή, Σπιρουλίνα

✓ Το υπέροχο φυσικό χρώμα και η γεύση της διατηρούνται, όταν τα φύκια (ALGAE) αποξηραίνονται. Προσθέστε τη μπλε σπιρουλίνα στα smoothies, στη βρώμη (oatmeal), σε νόστιμες συνταγές ωμής τροφής ή και σε μαγειρεμένες τροφές.

✓ Απολαύστε τη σκόνη σπιρουλίνας καθημερινά ως μέρος μιας ποικίλης, ισορροπημένης διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Διατροφική αξία ανά 100 γρ. προιόντος

Ενέργεια / 379 kcal

Λιπαρά / 0 γρ.

εκ των οποίων κορεσμένα / 0 γρ.

Υδατάνθρακες / 52,6 γρ.

εκ των οποίων φυσικά σάκχαρα / 0,5 γρ.

Πρωτεϊνες / 38,6 γρ.

Φυτικές ίνες / 4 γρ.

Αλάτι / 2,96 γρ.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Χώρα προέλευσης: καλλιέργειας Ισπανίας

Σκόνη φυκοκυανίνης, αποξηραμένη στον αέρα

Χώρα παρασκευής: Ισπανία

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ

  • Αποθηκεύεται σε ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Εφόσον ανοιχτεί η συσκευασία, πρέπει να ξανακλειστεί καλά για να μην πάρει υγρασία το προϊόν. Έτσι, παρατείνεται η διάρκεια ζωής του προϊόντος.
  • Διατηρείται για 2 χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής του.

BLUE OMBRE PANCAKES

ΥΛΙΚΑ (για περίπου 8 μερίδες):

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι φυτικό γάλα
  • 1 ½ κουταλιά σούπας μπλε σπιρουλίνα
  • 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη καρύδας
  • 1 κουταλιά σούπας μηλόξυδο
  • 1 κουταλιά σούπας baking powder
  • 1 κουταλιά γλυκού βανίλια
  • ½ κουταλιά γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά.
  • Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύουμε το φυτικό γάλα και το μηλόξυδο.
  • Ενώνουμε τα υγρά με τα στερεά υλικά και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τη σκόνη μπλε σπιρουλίνας στο μείγμα. Για να δημιουργήσουμε το ombre effect (το αποτέλεσμα όμπρε) προσθέτουμε τη μπλε σπιρουλίνα λίγο λίγο στο μείγμα καθώς ψήνουμε/φτιάχνουμε τις τηγανίτες (pancakes).
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι καρύδας. Χρησιμοποιούμε μία σπάτουλα για να μετρήσουμε την ποσότητα για κάθε τηγανίτα.