BUTTERFLY PEA (ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΜΠΙΖΕΛΙΟΥ)

BUTTERFLY PEA (ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΜΠΙΖΕΛΙΟΥ)

✓ Η πεταλούδα μπιζελιού είναι τσάι βοτάνων/λουλουδιών. Παρασκευάζεται ένα αφέψημα από την έγχυση των λουλουδιών του φυτού clitoria ternatea.

✓ Απολαύστε τη σκόνη κάθε μέρα, ως μέρος μια ποικίλης και ισορροπημένης διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Δεν είναι κατάλληλο για εγκύους, ή γυναίκες που θηλάζουν. Απευθυνθείτε στο γιατρό σας για περισσότερες πληροφορίες.

✓ Ένα χαρακτηριστικό της σκόνης είναι ότι αλλάζει χρώμα ανάλογα με το Ph της ουσίας/τροφής που της προσθέτουμε. Για παράδειγμα, η προσθήκη λεμονιού το μετατρέπει σε μωβ χρώμα. Εάν δεν προσθέσουμε συστατικά όξινα, η σκόνη θα παραμείνει έντονο μπλε.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Διατροφική αξία ανά 100 γρ. προιόντος

Ενέργεια / 9 kcal

Λιπαρά / 0,00 γρ.

εκ των οποίων κορεσμένα / 00,0 γρ.

Υδατάνθρακες / 52,6 γρ.

εκ των οποίων φυσικά σάκχαρα / 0 γρ.

Πρωτεϊνες / 0 γρ.

Αλάτι / 0 γρ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Χώρα προέλευσης: καλλιέργειας Ταϋλάνδης

Φυσική σκόνη πεταλούδας μπιζελιού

Χώρα παρασκευής: Ταϋλάνδη

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ

  • Αποθηκεύεται σε ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Εφόσον ανοιχτεί η συσκευασία, πρέπει να ξανακλειστεί καλά για να μην πάρει υγρασία το προϊόν. Έτσι, παρατείνεται η διάρκεια ζωής του προϊόντος.
  • Διατηρείται για 2 χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής του.

BUTTERFLY PEA JARS (CHIA PUDDING)

Υλικά για Πουτίγκα Chia (2 βαζάκια):

  • 50 γρ. σπόροι chia
  • 300 ml φυτικό γάλα
  • 50 γρ. γιαούρτι καρύδας
  • 2 κουταλιές σούπας σιρόπι αγαύης

Υλικά για Nice cream:

  • 1 φλιτζάνι κατεψυγμένη μπανάνα
  • 50 γρ. γιαούρτι καρύδας
  • 50 ml φυτικό γάλα
  • 2 κουταλιές σούπας σκόνη Butterfly Pea
  • 1 κουταλιά σούπας σιρόπι αγαύης

Εκτέλεση:

  • Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά για την πουτίγκα chia σε ένα μπολ και τα αδειάζουμε στις κούπες (μπολάκια) που θα χρησιμοποιήσουμε. Έπειτα τα αφήνουμε στο ψυγείο να πήξουν για 5-10 λεπτά.
  • Για το Nicecream αναμειγνύουμε σε μια κανάτα τη σκόνη Butterfly Pea, το φυτικό γάλα και το σιρόπι αγαύης.
  • Αναμειγνύουμε τις κατεψυγμένες μπανάνες με το γιαούρτι καρύδας. Προσθέτουμε το μείγμα με το γάλα, τις σκόνες και την αγαύη και τα ομογενοποιούμε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα. Έπειτα το προσθέτουμε στην πουτίγκα chia και σερβίρουμε.