ΜΟΥΡΟ ACAI

ΜΟΥΡΟ ACAI

✓ Τα μούρα Acai, εγχώρια της Βραζιλίας, είναι από τα πιο θρεπτικά μούρα. Είναι ισχυρή πηγή αντιοξειδωτικών και είναι ένα από τα αγαπημένα μας προϊόντα.

✓ Απολαύστε τη σκόνη Acai berry κάθε μέρα, ως μέρος μιας ισορροπημένης και ποικίλης διατροφής και έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

✓ Το υπέροχο φυσικό χρώμα και η γεύση του διατηρούνται στη μορφή σκόνης, εξαιτίας της διαδικασίας ξήρανσης, η οποία επίσης συνεισφέρει στη διατήρηση των βιταμινών του Acai berry. Προσθέστε τη σκόνη στα smoothies σας, στο πρωινό, στα δημητριακά ή ακόμη και σε νόστιμες συνταγές ωμής τροφής.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ

Διατροφική αξία ανά 100 γρ. προιόντος

Ενέργεια / 410 kcal/1715 kj

Λιπαρά / 46,5 γρ.

εκ των οποίων κορεσμένα / 10,9 γρ.

Υδατάνθρακες / 32 γρ.

εκ των οποίων φυσικά σάκχαρα / 0,9 γρ.

Πρωτεϊνες / 9,6 γρ.

Φυτικές ίνες / 53,4 γρ.

Αλάτι / 0 γρ.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Προέλευση: καλλιέργειας Βραζιλίας

Βιολογικό μούρο Acai σε σκόνη, αποξηραμένο με σπρέι

Χώρα παρασκευής: Βραζιλία

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ & ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ

  • Αποθηκεύεται σε ξηρό μέρος σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Εφόσον ανοιχτεί η συσκευασία, πρέπει να ξανακλειστεί καλά για να μην πάρει υγρασία το προϊόν. Έτσι, παρατείνεται η διάρκεια ζωής του προϊόντος.
  • Διατηρείται για 2 χρόνια από την ημερομηνία παρασκευής του.

VEGAN ACAI CHEESECAKE

Υλικά Βάσης:

  • 1 φλιτζάνι χουρμάδες (μουλιασμένοι για 10 λεπτά)
  • 2 φλιτζάνια βρώμη
  • 1 κουταλιά σούπας σιρόπι αγαύης

Υλικά για το Cheesecake:

  • ½ φλιτζάνι κάσιους (μουλιασμένα από το προηγούμενο βράδυ)
  • 1 κουτί γάλα καρύδας πλήρες
  • 2 κουταλιές σούπες σιρόπι αγαύης
  • 1 κουταλιά σούπας άγαρ (agar)
  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη acai
  • 1 κουταλιά σούπας σκόνη παντζαριού

Εκτέλεση:

  • Πολτοποιούμε τους χουρμάδες μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Προσθέτουμε βρώμη και σιρόπι στην πάστα. Το μείγμα θα πρέπει να είναι σφιχτό και κολλώδες. Το τοποθετούμε πάνω σε μια επίπεδη επιφάνεια και πιέζουμε. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για μερικές ώρες.
  • Πολτοποιούμε τα μουλιασμένα κάσιους (cashews) σε ένα μπλέντερ.
  • Ζεσταίνουμε το γάλα καρύδας σε ένα κατσαρολάκι σε υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το άγαρ και βράζουμε για ένα λεπτό, ενώ ταυτόχρονα ανακατεύουμε το μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά και προσθέτουμε τις σκόνες και το σιρόπι αγαύης.
  • Αδειάζουμε το μείγμα καρύδας στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε.
  • Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να πήξει. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψάκια με διάφορα σχήματα ή απλά μια φόρμα για κέικ. Αφού κρυώσουν οι μπάρες τις αφαιρούμε και κόβουμε τη βάση για να τα στηρίξουμε. Ένας άλλος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε φόρμα για κέικ (τα πλάγια να έχουν ύψος 3 εκατοστά). Τοποθετούμε τη βάση στη φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα από πάνω και κόβουμε σε φέτες μόλις κρυώσει.